Chips gemaakt van wortelpeterselie - 2 koolhydraten!

november 2018

Chips gemaakt van wortelpeterselie. Wortelpeterselie bevat maar twee koolhydraten per 100 gram. Een goede en gezonde keus naar onze mening. In dit blogartikel lichten we het recept toe. Eetsmakelijk! Naar een recept van Oanh's Kitchen.

Benodigdheden:
100 gram Wortelpeterselie
Zout
Olie
Paprikapoeder of patatkuiden

Bereidingswijze:
Was de wortelpeterselie en snijd het in dunne plakjes (bijvoorbeeld met een dunschiller of kaasschaaf). Leg de plakjes in een kommetje met koud water en laat ze ca. 15 minuten staan. Dep ze daarna af, doe er een klein beetje olie, zout en/of paprikapoeder op. Bak de chips ca. 6 min. in een voorverwarmde airfryer of ca. 4 minuten in een frituurpan, beide op 180 graden. Eventueel kan het ook 15 minuten in de oven op 200 graden. Hussel de chips tussentijds door elkaar en bak ze langer als dat nodig is. De chips zijn het krokants als ze dun zijn, maar bakken dan ook een stuk sneller.

Tip
Je kan ook een wortelpeterseliepuree, een stampot rauwe andijvie of boerenkool maken met wortelpeterselie. Wortelpeterselie is met zijn lage koolhydraten een prima en smakelijke aardappelvervanger.