Knapperig Krackerbrod

Knapperig Knäckebröd met sesamzaad en zwarte peper - 1,5 gram koolhydraten 

Oktober 2021 

Houd jij van een stevige en knapperige bite? Probeer dan deze overheerlijke knäckebröd met sesamzaad en zwarte peper. 

Benodigdheden voor 8 stuks
 
2 eetlepel sesamzaad 
2 eetlepel olijfolie om te bestrijken
50 gram sojabloem
1 biologisch ei
½ theelepel zout
1,2 deciliter water
1 theelepel versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze 

Begin met het roosteren van het sesamzaad. Verwarm een droge koekenpan op matig vuur. Rooster hierin onder geregeld roeren het sesamzaad goudbruin. Neem de pan van het vuur en zet hem apart. 

Bekleed een magnetronbestendig bord met bakpapier. Bestrijk dit royaal met olijfolie. Klop de bloem, het ei, het zout, het water en de peper tot een glad mengsel. Schenk een dun laagje beslag op het bord met een doorsnee van ongeveer 6 cm.

Bestrooi dit met sesamzaad. Bak  het beslag in de magnetron op hoog vermogen in 1-3 minuten droog en knapperig. De baktijd is afhankelijk van de magnetron. Laat het knäckebröd afkoelen op een draadrooster.