Bloemkool Ròˆsti

Bloemkool Rösti  - 5 gram koolhydraten

Juni 2022

Smaakvolle en hartige Bloemkool Rösti. Dat noemen wij nog eens creatief omgaan met groenten. Dit recept is weer eens iets anders dan de standaard gekookte bloemkool, veel lekkerder!

Benodigdheden voor 9 stuks
200 gram  bloemkool
50 gram geraspte kaas 
1 eetlepel amandelmeel
1 ei, maat M
Versgemalen peper naar smaak
½ theelepel knoflookpoeder
Benodigdheden voor 9 stuks
200 gram  bloemkool
50 gram geraspte kaas 
1 eetlepel amandelmeel
1 ei, maat M
Versgemalen peper naar smaak
½ theelepel knoflookpoeder



Bereidingswijze 
Verwarm de over voor op 200 graden.

Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer twee minuten in een pan met kokend water. Laat afkoelen in koud water om het garen te stoppen. 

Doe de gebalanceerde bloemkool en de rest van de ingrediënten in een keukenmachine. Puls een paar keer zodat je een grof deegachtige substantie hebt.

Leg een vel bakpapier of bakmat op een bakplaat. 

Neem een ronde steker en vul die met een ruime eetlepel mix en druk voorzichtig aan met de achterkant van de lepel.

Herhaal  dit tot je geen vulling meer over hebt. 

Zet minimaal 15 min. in de oven. Dit is ook afhankelijk van hoe dik je de bloemkool en kaas rösti maakt.