Zo val je verantwoord af - Betsy

5 tips als je realistisch wilt afvallen

november 2018

Je wilt voor de zomer mooi in je bikini flaneren over het strand, of nouja in je achtertuin dan in dit geval.. Of dat ene leuke jurkje weer passen. Je weet al wat je te doen staat. Tijd om hard te gaan werken. Een gevoel van motivatie komt omhoog en nog binnen een week heb je alle voorbereidingen getroffen. ‘’Alle kilo’s moeten er zo snel mogelijk af’ hoor ik je denken. Hó, stop even. 10 kilo in een week afvallen is vaak niet realistisch, dus zet dat maar uit je hoofd. Realistisch afslanken is een ding. Ik geef je een aantal tips waar je op moet letten als je gaat afvallen.

Tip 1: Stel realistische doelen
Als je begint met een onwerkelijk doel, zul je ook niet afvallen zoals je dat had gehoopt. Stel daarom realistische doelen. Begin klein en bouw dat op als je een goede start hebt gemaakt. Het verschilt ook per persoon hoe snel en hoeveel je afvalt, geeft de hoop dus niet op! De ene persoon valt in de eerste twee weken snel af, de andere persoon pas later. Let trouwens ook op dat je ook kunt afslanken zonder gewichtsafname. Dat doen we bij Body Balance. We meten je iedere training op en bekijken zo je progressie.

Tip 3: Bouw langzaam af/of
Realistisch afvallen kan alleen met kleine stapjes. Begin eerst met het vervangen van cola door water of thee. Ga steeds een stapje verder om je lichaam te laten wennen aan alle veranderingen. Alleen door langzaam af/op te bouwen hou je dit proces langdurig vol. Dat is wat zorgt voor resultaat.

Tip 4: Let op je huid
Als je veel en snel afvalt, let dan goed op je huid. Krijg je striae? Een slappe huid? Dit kan komen omdat je te hard van stapel loopt. Smeer je huid in met de bedoelde crème of kom bij ons in de ozoncabine. De cabine herstelt je huid en voorkomt huidbeschadiging.

Tip 5: Hou vol
Het geheim van afslanken? Volhouden! Zeg nee, sta sterk in je schoenen. De aanhouder wint. Alleen als je volhoud zul je resultaten zien, misschien wel sneller dan je had gehoopt. Dat is realistisch afvallen. Bij Body Balance heb je een persoonlijke coach die alles van jou eetgedrag en valkuilen weet.
 
Ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van dit blog? Plan een gratis figuuranalyse om te kijken hoeveel jij kunt afslanken binnen een bepaalde periode. Dit stellen we samen vast. We hanteren een niet goed = geld terug garantie!

Ik wil een gratis figuuranalyse plannen.